Zonnepanelen op een boot plaatsen

Zonnepanelen op een woning

Je gaat er graag op uit met jouw boot, maar vindt het jammer dat je elke nacht terug moet naar de haven om elektriciteit te kunnen gebruiken. Daar is nu een oplossing voor; je kunt namelijk zonnepanelen laten plaatsen op jouw boot. Deze voorzien jouw boot van genoeg energie, waardoor je dus niet meer afhankelijk bent van de reguliere elektriciteitsnetwerken.

Hoe werken zonnepanelen op een boot?

Zonnepanelen vangen zonlicht op dat omgezet kan worden naar energie die jouw accu kan gebruiken. Zo kan jouw accu overdag opladen, waardoor jouw boot beschikt over genoeg stroom om een weekend mee door te komen. Door middel van speciale bootpakketten kun jij door gebruik van het zonnepaneel, een laadregelaar, kabels, een dakdoorvoer en daksteunen jouw zonnepanelen gemakkelijk installeren. De zonnepanelen die beschikbaar zijn voor boten zijn allemaal waterdicht, voorzien van een extra stevige hagelbeschermlaag om krassen of oneffenheden te voorkomen en zijn bestendig tegen een windkracht van 2400 mph.

De mogelijkheden voor zonnepanelen op een boot

Doordat je jouw boot zo min mogelijk wilt belasten in gewicht en geen enorme energieopwekking nodig heb zijn de amorf (ook wel dunne film) zonnepanelen uitermate geschikt. Deze kleine, lichtgewicht zonnepanelen zijn beschikbaar in verschillende vermogens uiteenlopend van 5 wattpiek tot 140 wattpiek per zonnepaneel. Doordat jouw bootaccu over een goed vermogen beschikt om de energie opgewekt door de amorf zonnepanelen op te vangen is dit een uitstekende combinatie. Net als bij ieder ander zonnepaneel is het van belang de zonnepanelen zo te plaatsen dat deze voldoende zonlicht kunnen opvangen.

Wat kost het plaatsen van zonnepanelen op een boot?

Vaak wordt het plaatsen van zonnepanelen op een boot gedaan door de eigenaar van de boot, jij dus. Dit omdat de zonnepaneel pakketten speciaal samengesteld wordt voor boten en dus voorzien zijn van alles wat je nodig hebt om deze te installeren. Mocht je toch liever de plaatsing en installatie van deze zonnepanelen overlaten aan een professional, neem dan contact op met jouw zonnepaneelaanbieder voor meer informatie.

Voor meer informatie over zonnepanelen geschikt voor boten kun je vrijblijvend contact opnemen met een van de zonnepaneelaanbieders uit jouw regio

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments