Woning isoleren? Bespaar er mee op je energierekening!

Woonblog afbeelding

Wil jij een lagere energierekening? Zorg er dan voor dat je woning goed geïsoleerd is. Besteed daarbij ook aandacht aan ventilatiesystemen, met name de luchttoevoer is van belang. Wil je meer weten over woning isoleren? Lees dan snel verder!

De voordelen van woningisolatie

Sinds 1975 is het isoleren van nieuwbouwwoningen verplicht. Deze isolatie werd eerst slechts uitgevoerd middels dubbelglas. Vanaf 2003 werd er veel beter geïsoleerd. Het isoleren van een woning levert veel voordelen op. Isolatie zorgt ervoor dat er geen tot weinig warmte kan ontsnappen via het dak, gevels, ramen of de vloer. Goede woningisolatie resulteert in energiebesparing, een lagere energierekening en meer comfort. Twijfelt u over woning isoleren? Bekijk dan eens de mogelijkheden bij een expert!

Vloerisolatie

Er zijn een aantal mogelijkheden op het gebied van isolatie. Eén daarvan is vloerisolatie. Vloerisolatie is vooral van belang voor huizen die vóór 1983 gebouwd zijn. Zonder vloerisolatie kan er snel kou of vocht in de ruimte ontstaan. Hierdoor kan de vloer worden aangetast. Isolatie houdt dit tegen en zorgt voor meer comfort. Er kan boven- en benedenvloers worden geïsoleerd, afhankelijk of er wel of geen kruipruimte onder de vloer zit. Bij aanwezigheid van een kruipruimte kan de benedenvloer worden geïsoleerd en zonder kruipruimte de bovenvloer.

Ventilatiesystemen

Bij het isoleren worden naden en kieren ook gedicht. Het is zodoende belangrijk aandacht te besteden aan ventilatiesystemen. Deze zijn met name voor de luchttoevoer. Roosters boven de ramen zijn hiervoor een goede oplossing. Winddruk geregelde roosters hebben de voorkeur, omdat ze geen tocht veroorzaken en zorgen voor een constante luchttoevoer.

De gestelde eisen van een woningisolatie

Bij het plaatsen van woningisolatie is het belangrijk goed te kijken naar de gestelde eisen van de isolatie van een woning. Dit kan getoetst worden via adviseurs of checklists. Zo kan er zich achteraf ook geen discussie vormen over de wel of niet geplaatste isolatie.

Woningisolatie geeft voordelen

Bespaar op je energie, geniet van meer comfort en profiteer van een lagere energierekening door je woning te isoleren. [-X-]

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments