Voorkom waterschade, schakel een loodgieter in!

Loodgieter

Het is een van de grootste ergernissen voor woningeigenaren, een lekkage in huis! Niet alleen is de bron van een lekkage vaak zeer moeizaam te achterhalen, ook kan een lekkage vervelende waterschade met zich meebrengen. Denk aan een lekkage onder uw dakbedekking, een lekkage rond de leidingen onder uw woning, enzovoorts. Op deze moeilijk te bereiken plekken kan een loodgieter u helpen bij het oplossen van de lekkage. Zo kan de waterschade in veel gevallen tijdig voorkomen worden! Waterschade komt bijvoorbeeld voor in de vorm van schimmelplekken op uw muren en plafonds, waterschade aan belangrijke documenten, boeken of fotoalbums, enzovoorts. Schade die vaak niet of nauwelijks te herstellen is!

Hulp van een loodgieter

Een lekkage herstellen is voor een loodgieter vaak een eenvoudige klus. Met speciale apparatuur is het mogelijk om de bron van een lekkage snel te achterhalen, waarna deze verholpen kan worden. In het geval van een lekkage onder uw dakbedekking kan het noodzakelijk zijn om de dakbedekking (deels) te vervangen. Een loodgieter zal in dit geval zorgen voor een tijdelijke oplossing, door de randen rond gaatje of scheurtjes tijdelijk dicht te kitten. Dit geldt bijvoorbeeld ook voor lekkages in de badkamer rond een douche of bad. Vaak is het voldoende om de rand met kit tussen tegels of deuren te vervangen of te versterken.

Bij een lekkage rond uw leidingen zal er een rubberen ringetje rond de leidingen geplaatst moeten worden. Het rubberen ringetje houdt de gaatjes dicht, waardoor het water niet langer uit uw leidingen kan sijpelen. Het is erg vervelend als u last heeft van een lekkage rond de leidingen onder uw vloer, omdat het vocht hierbij omhoog kan trekken. Wellicht kent u dit? Tegen uw muren loopt het vocht omhoog, waardoor er een soort schimmelplekken op de muren ontstaan. Dit wilt u vanzelfsprekend zo goed mogelijk voorkomen!

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments