Tuinmeubel onderhoud

Tuinmeubelen

Het liefst wil je zo min mogelijk tijd spenderen aan het onderhouden van je tuinmeubelen. Veel mensen gaan er vanuit dat tuinmeubelen al optimaal bestemd zijn voor weer en wind als je ze koopt. Vaak is dit ook zo, maar na een tijdje zal de beschermende laag die er overheen zit afnemen en is het dus noodzakelijk dat je er zelf voor zorgt dat je tuinmeubelen weer beschermd zijn tegen het weer. Maar wat is nou de beste manier om je tuinmeubelen te onderhouden? In dit artikel vind je een aantal tips waarbij we onderscheid maken tussen hardhout en teakhout tuinmeubelen.

Hardhouten tuinmeubelen

Hardhout heeft over het algemeen meer onderhoud nodig dan teakhouten tuinmeubelen. Dit komt doordat teakhout van nature een olie in het hout heeft die zelf-beschermend werkt. Het beste is om je hardhouten tuinmeubelen minimaal iedere 2 maanden te behandelen met een beschermende laag. Door bepaalde oliën te gebruiken zorg je er voor dat het hout gevoed en soepel blijft. Daarnaast zorgt de beschermer er voor dat de kleur niet zal vervagen, wat vaak wel gebeurt na een bepaalde tijd. Zorg er daarnaast voor dat als je je meubelen niet gebruikt, en dit geldt ook voor de teakhouten meubelen, dat je ze opbergt in een schuur of afdekt met een beschermhoes. Zorg er voor dat als je een beschermhoes gebruikt, deze niet de complete meubel afsluit, maar dat het hout kan luchten zodat er geen schimmels kunnen ontstaan.

Teakhouten tuinmeubelen

Zoals gezegd heeft teakhout van nature een olie die het hout beschermd en soepel houdt. Dat betekend dat je voor je teakhouten tuinmeubelen minder onderhoud hoeft uit te voeren dan voor je hardhouten meubelen. Aan te raden is om je teakhouten meubelen gewoon te reinigen met water of een sopje. Dit zal voldoende zijn om er voor te zorgen dat er geen schimmels of aanslag op komt.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments