Planten in huis

Woonkamer met planten

Planten krijgen steeds vaker een plekje in ons interieur. Helemaal terecht wat ons betreft. Planten geven uw huis namelijk meteen een frisse en fijne sfeer. Daarnaast zorgt een stukje natuur in huis ook voor rust.

Gezond groen
Nog een extra reden om planten in huis te halen: ze maken de lucht in huis gezonder. Planten hebben namelijk een positief effect op de luchtvochtigheid en sommige planten hebben zelfs een luchtzuiverende werking. Ook zorgen planten voor een hoger zuurstofgehalte in uw woning.

Overal planten
Meer planten in huis dus. Waar? Overal. De woonkamer is zeker niet de enige plaats om planten neer te zetten. Ook in de keuken, badkamer en slaapkamer zien we steeds meer groen. Wilt u uw badkamer aankleden met een mooie plant? Check dan wel even of de plant geschikt is voor deze ruimte. En heeft u thuis een werkplek? Vergeet dan zeker niet om deze ook van een plant te voorzien.

Hangplanten
Hangplanten zijn alweer een tijdje terug van weggeweest. We zien bijvoorbeeld weer volop hangplanten in mooie porseleinen potten. Deze doen het solo prima, maar u kunt er ook voor kiezen om een hele rij planten naast elkaar te hangen. Bijvoorbeeld met haken aan een stevige tak of buis. Als u voor een koperen buis gaat, pakt u ook meteen de populaire kopertrend mee.

Planten op een standaard
Naast hangplanten, zijn ook plantenstandaarden populair. Hiermee zet u uw planten neer waar u maar wilt. U kunt deze twee trends natuurlijk ook combineren: op een plantenstandaard kunt u prima een hangplant kwijt. Er zijn ook kleinere plantenstandaards verkrijgbaar die u op uw kast of tafel kwijt kunt.

Er zijn allerlei plantenstandaards verkrijgbaar. Stalen exemplaren voor een industriële look en houten standaarden voor een rustieke uitstraling. Daarnaast kunt u natuurlijk ook prima een krukje of bijzettafel gebruiken als plantenstandaard.

Planten in glas
Een andere optie om uw planten te ‘huisvesten’ is glas. Bijvoorbeeld in een stolp of grote glazen vaas of voorraadpot. Of wat dacht u van een vissenkom met een minituintje erin? Voor deze laatste optie zijn vetplantjes en cactussen perfect.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments