Meubelen voor in de tuin

Tuinmeubelen

Zo gauw het lente wordt en de zon gaat schijnen is er niets lekkerder dan buiten te gaan zitten. Heerlijk genieten van de zon en lange zomeravonden buiten doorbrengen, het hoort er allemaal bij. Om in je tuin te kunnen genieten is het natuurlijk belangrijk dat je goede tuinmeubelen hebt. Tuinmeubelen die stijl, comfort en onderhoudsvriendelijkheid met elkaar combineren. Je gaat natuurlijk niet voor de eerste de beste tuinset. Tuinmeubelen waar je niet lekker op kunt zitten zijn zonde van je geld, maar het moet natuurlijk ook niet te duur worden. In dit artikel lees je een aantal handige tips over het aanschaffen van tuinmeubels.

Stoelen, tafels en banken

Het belangrijkste is natuurlijk dat je lekker buiten kunt zitten. Tuincentra spelen tegenwoordig goed op deze wens in. Vroeger had je eigenlijk voornamelijk goedkope klapstoelen van bedenkbaren kwaliteit. Nu is dat wel anders. Verschillende populaire productietechnieken zijn nu zo verfijnd dat de meeste tuinsets die je koopt wel betrouwbaar zijn. Heb je een terras in je tuin, dan is het sowieso een goed idee om een tuinset aan te schaffen. Je kunt natuurlijk voor stoelen gaan, maar het is ook erg in trek om banken in de tuin te zetten waar je nog beter op kunt relaxen. Vul het aan met een mooie tuintafel en voor je het weet ben je buiten aan het dineren.

Metaal, wicker, of toch hout?

Op het gebied van tuinmeubelen kun je kiezen uit verschillende materialen. Aan elk type kleeft een aantal voordelen en nadelen en het is afhankelijk van je tuin en wensen wat de beste keuze is. Metalen tuinmeubelen geven je tuin een moderne uitstraling, maar lopen wel het risico op roesten en kunnen statische schokken veroorzaken. Houten meubelen geven een meer authentieke uitstraling, maar je moet ze wel goed beschermen tegen de effecten van het weer. Een alternatief dat tegenwoordig erg populair is, is kunststof wicker. Dit geeft je tuinset een luxe uitstraling, zonder dat het duur wordt of veel onderhoud vereist.

Een goede verzorging en onderhoud

Welk materiaal tuinmeubelen je ook kiest, een goede verzorging en onderhoud is belangrijk. Je wilt natuurlijk niet dat je een tuinset slechts één zomer kunt gebruiken. In de winter is het belangrijk dat je je tuinset in de schuur of in je huis zet. Laat je het buiten staan, zorg er dan in ieder geval voor dat de tuinmeubelen bedekt zijn met een groot zeil of doek. Door de gevolgen van vocht te voorkomen kun je langer genieten van je tuinmeubelen. Ten slotte kan een spray of reiniger wonderen doen.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments