Keukentrends 2016

Moderne keuken

De keuken is de ideale plek om samen te komen met uw gezin. Zeker als u een drukke planning heeft, is de maaltijd hét moment om van elkaars gezelschap te genieten. Aan de keukentrends van 2016 is te zien dat keukenfabrikanten hier op inspelen. We zien in 2016 luxe woonkeukens die prachtig ‘versmelten’ met de woonkamer.

Haal de natuur naar binnen
Natuurlijke materialen en natuurkleuren zijn erg geliefd. Dit is ook terug te zien in de keukentrends van 2016. We zien aardetinten, vergrijsde blauwtinten en mosgroen en er wordt veel gebruik gemaakt van hout en natuursteen. Ook in strakke en moderne keukens worden steeds vaker natuurlijke materialen verwerkt. Daarnaast zijn er steeds meer planten te vinden in de keuken.

Zwevende keukenkasten
Zwevende tv-kasten komen we al een tijdje in de woonwinkels tegen, maar in 2016 zijn in keukenzaken ook veel zwevende kasten te vinden. Zwevende keukenkasten zijn namelijk een echte trend. Deze kasten laten uw keuken zeer ruimtelijk ogen, terwijl u toch voldoende opbergruimte heeft.

Een plek voor uw smartphone en tablet
Onze telefoons en tablets gaan regelmatig mee de keuken in. Daarom krijgen ze steeds vaker hun eigen vaste plek in de keuken. Populair en erg handig zijn draadloze oplaadpunten die in het aanrechtblad verwerkt worden. Daarnaast wordt ook steeds meer keukenapparatuur aan apps gekoppeld. Zo kunt u de oven of vaatwasser bedienen vanaf uw telefoon.

Weg met standaard afzuigkappen
De afzuigkap was meestal een lelijk apparaat tussen uw keukenkastjes. Die tijd is gelukkig voorbij. Er zijn afzuigkappen in allerlei kleuren, vormen en designs te vinden. Zo is voor iedere keuken wel een geschikt ontwerp verkrijgbaar. Sommige afzuigkappen zijn zelfs niet direct herkenbaar als afzuigkap. Bijvoorbeeld omdat ze op een flinke hanglamp lijken of omdat ze volledig geïntegreerd zijn.

Keuken en woonkamer
Open keukens en kookeilanden blijven populair. Ook zien we dat er steeds meer vierkante meters voor de keuken worden vrijgemaakt. Een andere trend die in 2016 opvalt, is dat de grens tussen keuken en woonkamer steeds vager wordt. De keuken wordt als het ware een onderdeel van de woonkamer.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments