Inbraakpreventie

Inbreker

Het lijkt soms alsof een inbraak moeilijk te voorkomen is. Inbrekers weten altijd wel een manier om in een huis binnen te dringen. Maar dit is niet helemaal waar. Er zijn diverse manieren waarop je je huis kunt beveiligen tegen een inbraak. Als je weg bent kun je een aantal acties ondernemen waardoor het voor inbrekers niet aantrekkelijk is om een poging te wagen. Ook zijn er veel producten op de markt die je kunt kopen om je woning optimaal te beveiligen. Wat kun je allemaal doen? Je leest het hier.

Middelen ter beveiliging

Laten we gelijk maar beginnen met de beste manieren van inbraakpreventie. Er zijn verscheidene bedrijven in Nederland die gespecialiseerd zijn in beveiliging. Natuurlijk is het nogal overdreven om zoals bij een bedrijf beveiligingspersoneel in te schakelen, maar er zijn middelen die qua effectiviteit goed in de buurt komen. Zorg ervoor dat je goede sloten hebt en dat je ramen en deuren niet gemakkelijk te openen of breken zijn. Koop een alarm dat afgaat bij elke insluiper. Andere manieren van inbraakpreventie zijn camera’s rondom het huis of een hoog hek. Voor binnen kun je een kluis aanschaffen om waardevolle spullen in op te bergen. Stuk voor stuk relatief kleine investeringen die voor veel zekerheid zorgen.

Wat te doen als je weggaat

Onder inbraakpreventie valt ook wat je zelf kunt doen. Wanneer je (’s avonds) weggaat is het verstandig om een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen. Door een licht te laten branden of gebruiksvoorwerpen zoals koffiekopjes te laten slingeren geef je je huis een bewoonde indruk. Daarnaast is het verstandig om waardevolle spullen buiten het zicht te leggen en ramen goed te sluiten. Ga je op vakantie? Dan is het een tip om een auto op de oprit te laten.

Wat je moet voorkomen

Er zijn op het gebied van inbraakpreventie nog veel meer tips te bedenken. Voor iedere woonsituatie is het weer verschillend wat het slimste is. Neem eens de tijd om na te denken over inbraakpreventie en je zult zien dat je je huis nog een stukje veiliger kunt maken. Wat je in ieder geval niet moet doen is op social media melden dat je op vakantie gaat. Ook is het verstandig om geen adreskaartje aan je sleutelbos te bevestigen. Dergelijke fouten maken het inbrekers erg makkelijk.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments