Haal de lente in huis!

Buiten eettafel

Het voorjaar staat weer voor de deur. Hoogste tijd dus om afscheid te nemen van uw winterdecoratie en de lente in huis te halen. Wij geven u 8 tips waarmee u gegarandeerd een vrolijke lentesfeer creëert.

1: Voorjaarskrans aan uw deur
We beginnen maar gewoon bij het begin van uw woning: uw voordeur. Hang hier een vrolijke lentekrans op met kleurrijke bloemen. Bloemen zoals narcissen en gerbera’s doen het altijd goed.

2: Lentestofjes
Vervang het warme winterplaid op uw bank met een luchtig plaid voor de lente. Katoen en linnen zijn hier zeer geschikt voor. Ook andere kussenhoezen maken een groot verschil. Kies voor kussens in verschillende kleurtonen en match effen kussens met kussens met patroontjes.

3: Licht in huis
Haal zoveel mogelijk daglicht in huis. Ga voor vitrages of inbetween gordijnen in lichte kleuren en vermijd dikke gordijnstoffen. Profiteer van extra zonlicht door een grote spiegel op een strategische plaats tegenover het raam te plaatsen.

4: Een lentemuur
Heeft u zin om het wat grootser aan te pakken? Geef dan een of meerdere muren in huis een vrolijk lentekleurtje. Pastelkleuren zijn hier perfect voor. Voor wat extra vrolijkheid, kunt u ook voor een behang met bloemenpatroon of fotobehang kiezen.

5: Planten en bloemen
Bij een lente-interieur kunnen bloemen en planten natuurlijk niet ontbreken. Ga voor planten in kleurrijke potten of mandjes. Zet een grote bos tulpen in een vaas of kies juist voor meerdere kleine vaasjes of flesjes met losse bloemen. Een mooie bloesemtak is ook een aanrader.

6: Kaarsen met lentekleurtjes en -geurtjes
Dat het lente is, betekent niet dat alle kaarsen de deur uit moeten. Vervang de kaarsen die bij de donkere maanden pasten met kaarsen in frisse lentekleuren. Met geurkaarsen haalt u ook meteen lentegeuren in huis. Denk aan citrusgeurtjes, clean cotton en frisse bloemengeuren zoals jasmijn, lelie en lotus.

7: Fruit in huis
Gebruik uw fruitvoorraad als decoratie. Dit kan op een standaard fruitschaal, maar u kunt bijvoorbeeld ook grote glazen potten vullen met citroenen of limoenen.

8: Weg met kale muren
Versier uw muren met canvasschilderijen met daarop bloemen, weilanden en andere lentetaferelen. Of kies voor muurstickers met bloemen of vlinders. Natuurlijk kunt u ook zelf met kwasten aan de slag gaan of uw kinderen iets moois laten maken om de muren op te fleuren. Wilt u een keer iets anders? Hang dan een pallet aan de muur. Eventueel in een vrolijk lentekleurtje geschilderd. Hier kunt u vervolgens allerlei gezellige decoratie, plantjes en schilderijtjes op kwijt.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments