Een vijver brengt je tuin tot leven

Vijver met koikarpers
Vijver met koikarpers

Er zijn weinig dingen die een zo’n mooie toevoeging voor je tuin zijn als een vijver. Een vijver voegt niet alleen iets toe aan de uitstraling van je tuin, maar het brengt je tuin ook tot leven. Letterlijk, als je er ook vissen in laat rondzwemmen. Als je een nieuwe tuin gaat aanleggen en je bent van plan er een vijver in te plaatsen, dan is er een aantal zaken waar je op kunt letten. Welke onderdelen heb je nodig, hoe kun je het nog mooier maken? Op deze vragen krijg je hier antwoord.

Onderdelen voor de perfecte vijver

Allereerst wil je natuurlijk een mooie vijverbak uitkiezen. Er zijn verschillende soorten op de markt, variërend van strak en rechthoekig tot vijverbakken met mooie golvende randen. Het ligt natuurlijk een beetje aan de grootte van de tuin welke vijverbak het beste past. Als je liever zelf een vorm wilt bedenken kun je vijverfolie gebruiken. Met dit krachtige materiaal kun je zelf een vijver vormen naar eigen wens. Heb je eenmaal je mooie vijver in de tuin liggen, dan is het belangrijk om een paar extra onderdelen toe te voegen. Vijverfilters, een vijverpomp en een fontein zorgen ervoor dat je vijver er sprankelend uit blijft zien.

Maak het mooi met ornamenten

Om het helemaal mooi te maken kun je waterornamenten toevoegen. Een simpele vijver is natuurlijk al leuk, maar met een waterornament geeft het je tuin pas echt een sfeervolle uitstraling. Bij waterornamenten kun je denken aan klassieke kruiken, beeldjes van vogels, of prachtige sculpturen. Ook zijn er beeldjes verkrijgbaar waar op een leuke manier gebruik van water wordt gemaakt. Als je aan waterornamenten denkt, is er natuurlijk één type dat er vooral uitspringt: de waterval. Een waterval is de ideale manier om een rustgevend maar toch levendig karakter aan je tuin mee te geven.

Kiezen voor maatwerk

Als je een vijver in je tuin wilt, kun je twee dingen doen. Er zijn genoeg vijverbakken verkrijgbaar die je zelf redelijk gemakkelijk in je tuin kunt plaatsen. Ook kun je met vijverfolie aan de gang gaan. Ben je niet zo handig, of wil je gewoon de zekerheid dat het plaatsen van een vijver op een professionele manier gebeurt? Dan kun je een vijver aan laten leggen. Er zijn bedrijven die hier gespecialiseerd in zijn en precies weten wat mooi is. Een vijver op maat laten maken zorgt er daarnaast voor dat er optimaal gebruik wordt gemaakt van de ruimte in je tuin.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments