Dé woontrends van 2024

In 2024 staan er verschillende woontrends centraal. Zo blijft duurzaamheid een belangrijk onderwerp en zie je steeds meer meubels met organische vormen voorbij komen. Ook zijn verschillende invloeden uit de jaren zeventig weer helemaal van deze tijd. Volg je de woontrends van 2024, dan weet je zeker dat jouw huis er helemaal on trend uitziet.

Organische vormen voor balans en rust

Een van de woontrends van 2024 is het gebruik van organische vormen. Voorheen haalden we vooral meubels met rechte lijnen en vormen in huis, terwijl er nu steeds vaker gekozen wordt voor organische vormen en vloeiende lijnen. Je ziet dit terug in verschillende meubels zoals eet- en bijzettafels. De trend wordt ook toegepast op bijvoorbeeld banken en fauteuils. Wil jij balans en rust creëren in jouw woning? Dan is deze woontrend ideaal. Het kan overal in huis worden toegepast. Wanneer je de organische vormen in meerdere ruimtes laat terugkomen, maak je er een mooi geheel van.

Veel kleur en prints uit de jaren zeventig

De jaren zeventig zijn helemaal terug van weggeweest. Deze stijl mag dan ook niet ontbreken op het lijstje met de nieuwste woontrends. Enkele kenmerken van deze trend zijn het gebruik van veel kleur en verschillende prints. Daarnaast worden er in interieurs die geïnspireerd zijn op de jaren zeventig veel vintage items gebruikt. De kleuren die je veelal ziet en passen bij de jaren zeventig zijn oranje, bruin en groen. Verder zijn geometrische vormen en chromen afwerkingen onderdeel van deze woontrend. De trendkleuren van de jaren zeventig worden gebruikt om de muren mee op te vrolijken, maar zie je ook terug in de meubels.

Tweedehands meubels en het gebruik van duurzame materialen

Duurzaamheid speelt de laatste jaren een steeds grotere rol in onze samenleving. Ook op het gebied van woontrends is duurzaamheid erg belangrijk. Deze trend kenmerkt zich door het gebruik van duurzame materialen, zoals gerecycled hout of PET-flessen. Daarnaast speelt het productieproces een grote rol. Het is belangrijk dat er zo min mogelijk vervuiling gepaard gaat met het produceren van nieuwe meubels. Naast de duurzame materialen en een duurzaam productieproces kan je ook een steentje bijdragen door tweedehands meubels aan te schaffen. Maak een rondje door de kringloop, waar je ongetwijfeld echte pareltjes tegenkomt.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments