De natuurlijke pracht van waterelementen

Waterelementen

Bij een mooie tuin hoort het gebruik van water. Water in een tuin zorgt voor een rustgevende uitstraling. Je kent zelf wel het kalmerende effect dat een kabbelend beekje op je kan hebben. Door waterelementen in je tuin toe voegen kun je hier altijd van genieten. Er zijn verschillende soorten waterelementen op de markt die verschillen in grootte en stijl. Of je nou op zoek bent naar een waterval of een sculptuur waar het thema ‘water’ in terugkomt. Je leest hier tips over waar je een waterelement kunt plaatsen en welke soorten er allemaal zijn.

Versiering voor de vijver

Eigenlijk is een vijver het hoogtepunt wat betreft waterelementen. Een tuin mét vijver heeft zoveel meer uitstraling dan een tuin zonder. Echter, een kale vijver op zich is nog niet zo sfeervol. Om er echt iets van te maken voeg je natuurlijk vissen en waterplanten toe, maar met waterornamenten maak je het allemaal nóg iets mooier. Bij waterornamenten kun je denken aan beeldjes van dieren of mensen, maar ook aan indrukwekkende sculpturen. Met een fontein of waterval heb je bovendien een waterelement voor je vijver dat op een mooie manier gebruik maakt van het water.

Ook zonder vijver genieten van water

Ook als je geen vijver in je tuin hebt kun je genieten van mooie waterelementen. In winkels zijn bijvoorbeeld ook watertafels te koop. Je moet hierbij niet denken aan het speelgoed voor kinderen. Watertafels als waterelementen zijn op zichzelf staande decoraties die je eigenlijk overal in je tuin kunt plaatsen. Het is natuurlijk wel slim om ze dichtbij een toevoer van stromend water te plaatsen. Watertafels zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten en geven een gestroomlijnde uitstraling aan je tuin. Heb je geen tuin, maar alleen een balkon? Ook dan is een watertafel een uitstekende toevoeging. Je zult zien dat vogeltjes binnen no time de weg naar jouw balkon hebben gevonden.

Een unieke tuin

Doordat er zoveel verschillende waterornamenten en watertafels verkrijgbaar zijn, kan iedereen zijn tuin uniek maken. Je hoeft hiervoor niet per se een op maat gemaakte sculptuur aan te schaffen. Heb je een moderne tuin en wil je dat alle decoraties strak en gestroomlijnd zijn? Dan zijn er genoeg sculpturen en andere ornamenten die in je tuin passen. Hou je meer van een tuin met een thema, dan vind je allemaal decoraties in verschillende stijlen. Waterelementen op het terras, in de tuin of bij de vijver, het kan allemaal.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments