Creëer een sfeervolle buiten entree

Een sfeervolle buiten entree
Een sfeervolle buiten entree

Wilt u uw gasten sfeervol ontvangen? Wilt u thuiskomen voor uzelf (nog) fijner maken? Besteed dan aandacht aan de decoratie van uw voordeur. In dit artikel geven we u tips waarmee u een echt ‘welkom thuis’ gevoel bij uw voordeur creëert.

De eerste aanblik
Uw voordeur is natuurlijk het eerste wat u ziet bij het thuiskomen en daarom is dit stukje zeer bepalend voor de sfeer. We willen allemaal een goede indruk maken op onze gasten en bovendien is een warm welkom voor uzelf en uw gezin ook belangrijk.

Groen en planten
Wel of geen voortuin: planten horen erbij. Als u een voortuin heeft, spreekt dit uiteraard voor zich. Maar ook als u geen voortuin heeft, kunt u uw voordeur een stuk gezelliger maken met planten. Kies voor grote plantenpotten en zet deze aan beide kanten van uw voordeur. Heeft u hier geen ruimte voor? Ga dan voor planten of vrolijke bloemetjes in een muurbloembak.

Verlichting en decoratie
Tijdens de donkere dagen is het fijn om uw voordeur te verlichten. Normaal gesproken doet u dit natuurlijk met een buitenlamp, maar bij speciale gelegenheden staat het extra gezellig om dit met fakkels, lantaarns of een vuurhaard te doen.

Daarnaast blijft een krans aan uw voordeur leuk. Hiermee kunt u eindeloos afwisselen en telkens een krans kiezen die bij het seizoen past.

Wilt u uw voordeur een extra chique uitstraling geven? Dan zijn waterornamenten of een watertafel ideaal. U hoeft helemaal geen vijver aan te leggen om te genieten van rustgevend kabbelend water in uw tuin.

Zitplek bij uw voordeur
Heeft u nog wat ruimte over bij uw voordeur? Creëer hier dan een gezellige zitplek. Bijvoorbeeld met een gietijzeren bistro tuinsetje of juist met een bank van steigerhout. Maak het zitplekje tijdens regenvrije dagen nog gezelliger met wat kussens.

Huisnummer & naam
Tot slot verdienen ook uw huisnummer en naam aandacht. De tijd dat iedereen een standaard huisnummer- en naamplaatje had, is allang voorbij. Er zijn tal van creatieve manieren om uw nummer en naam te tonen.

U kunt kiezen voor een subtiel versierd bordje, maar u kunt het ook wat groter aanpakken. Wat dacht u bijvoorbeeld van uw huisnummer in grote roestvrijstalen cijfers op de muur? Of over de gehele breedte op uw voordeur geschilderd? Ook zijn er raamfolies verkrijgbaar waarmee u uw naam en huisnummer op uw (voordeur)raam plakt.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments