Breng sfeer en warmte in je tuin

vuurschaal

Vind jij het ook zo fijn om ’s avonds nog buiten te zijn? Genieten van de zonsondergang, een wijntje in de hand, gezellig met vrienden en familie. Als het ’s avonds afkoelt keren we al gauw naar binnen, maar een vuurkorf of tuinhaard kan hier verandering in brengen. Vuurelementen brengen niet alleen warmte in je tuin, maar ook sfeer. Zeg nou zelf, wat maakt een tuin nou gezelliger dan een tuinkachel met vuur waarbij je kunt wegdromen? Ben je benieuwd welke vuurelementen je allemaal kunt aanschaffen, lees dan verder.

Verschillende vuurelementen

Net als bij andere tuinmeubels en -accessoires heb je op het gebied van vuurelementen veel keus. Je kunt bijvoorbeeld gaan voor een traditionele vuurkorf. Een vuurkorf is een relatief betaalbaar soort vuurelement, maar het brengt wel altijd sfeer in je tuin. Als je het liever wat professioneler wilt aanpakken, zijn er tuinhaarden en tuinkachels verkrijgbaar. Een tuinhaard geeft ongeveer hetzelfde gevoel als een open haard in huis. Je kunt ze tevens vaak gebruiken als barbecue. Een mooie investering dus, waarmee je gegarandeerd geniet van lange avonden. Wil je je tuin nog completer aankleden, dan kun je overwegen om vuurschalen toe te voegen. Deze stijlvolle schalen geven je tuin een mysterieuze sfeer; ideaal te combineren met andere accessoires.

Stijlvolle houtopslag

Als je een tuinkachel of tuinhaard hebt aangeschaft ga je natuurlijk de nodige hoeveelheden hout gebruiken. Je kunt blokken hout natuurlijk in een schuur of onder een overkapping opstapelen en bewaren. Een beter alternatief is echter om een speciaal houtopslagmeubel te gebruiken. Hiermee heb je namelijk niet alleen een goede plek voor je houtvoorraad, maar het past qua uitstraling ook mooi bij het vuurelement. Zorg er wel voor dat je de houtopslag niet te dicht bij de houtkachel plaatst. Je wilt natuurlijk voorkomen dat er brand ontstaat.

Denk aan de veiligheid

Naast een slimme plaatsing van je houtopslag zijn er nog andere tips te bedenken wat betreft veiligheid. Een tuinkachel of vuurschaal is natuurlijk hartstikke leuk in je tuin, maar het is belangrijk dat je er op een verstandige manier mee omspringt. Zorg ervoor dat je het vuurelementen niet te dicht bij brandbare materialen plaatst. Daarnaast komt er vanzelfsprekend rook uit het vuurelement. Zet hem daarom niet te dicht bij open ramen. Als laatste is het erg belangrijk dat je na gebruik van het vuurelement het vuur dooft. Als je aan het einde van de avond naar binnen gaat en de haard brandend achterlaat, weet je nooit wat er nog kan gebeuren.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments