Besparen op water en elektriciteit

Stekker met geld

Besparen op water en elektriciteit

Energieleveranciers staan tegenwoordig voor je in de rij om je de meest aantrekkelijke aanbieding te geven. Een voordelige energieleverancier kiezen is alleen niet genoeg om te besparen op water en elektriciteit. Het belangrijkste is om zelf slim om te gaan met het verbruik. Ook kun je je huis op de juiste manier uitrusten met apparaten en handige snufjes. Laat de water- en stroomrekening geen verrassing meer zijn en lees hier wat je kunt doen om te besparen.

Draai de (geld)kraan dicht

Een kubieke meter water is tegenwoordig helemaal niet zo duur. Toch is het verstandig om spaarzaam met je watergebruik om te gaan. Als je onnodig liters verspilt zal je dat uiteindelijk wel merken op de rekening. Douche daarom bijvoorbeeld niet meer dan één keer per dag. Natuurlijk is het prettig om lang te douchen, maar op een gegeven moment ben je schoon en blijft de kraan maar lopen. Meer dan vijf minuten douchen is echt niet nodig. Ook op andere plekken in huis kun je waterverspilling komen. Als je gaat afwassen, let je dan wel op hoeveel water je gebruikt? In plaats van de kraan te laten lopen is een teiltje vullen misschien een beter idee.

Geen onnodige stroomverspilling

We laten allemaal wel eens een computer aanstaan terwijl dit niet nodig is. Onthoud dat een computer in stand-by ook stroom verbruikt. Als je voor langere tijd weggaat kun je hem best uitzetten. Dit geldt tevens voor andere apparaten. Een tv is pas echt helemaal uit als je hem handmatig hebt uitgezet. Het scheelt misschien niet bijzonder veel op de energierekening, maar het is een goed begin. Ook als je mobiele telefoon klaar is met opladen, kun je de lader het beste uit het stopcontact halen. En ga je weg uit een kamer, zet dan gewoon je lampen uit. Besparen op water en elektriciteit is heel simpel.

Zuinige apparaten

Natuurlijk doe je zelf je best om verspilling te voorkomen. Maar soms moet je eerst geld investeren om op de lange termijn je rekeningen te verlagen. Als je nieuwe apparaten koopt, kijk dan ook eens op het energielabel. Is deze groen, dan kun je ervan uitgaan dat het een goede aankoop is. Ook kun je overwegen om voor groene energie te gaan. Groen is goed én voordelig.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments