8 handige opbergtips

Opberg mogelijkheden

Een opgeruimd huis is prettig thuiskomen, prettig leven en prettig werken. Maar dat opruimen zelf, vinden we vaak iets minder prettig. Door voor voldoende opbergmogelijkheden te zorgen, maakt u dit een stuk gemakkelijker voor uzelf. Daarom geven we u in dit artikel 8 handige opbergtips.

1: Onder uw bed
Onder uw bed heeft u vaak een hoop ruimte over, maak hier dus gebruik van. Er zijn hiervoor bedden met lades eronder verkrijgbaar. Heeft u geen lades onder uw bed? Maak dan gewoon gebruik van opbergbakken of manden die onder uw bed passen.

Deze plek is ideaal voor het opbergen van extra dekens en beddengoed. Ook uw kleding en huisdecoratie van het andere seizoen kunt u hier prima kwijt.

2: Salontafel en opbergmeubel in één
Kies voor een salontafel waar u ook meteen wat spulletjes in kunt opbergen. Bijvoorbeeld een salontafel met lades. Ook een salontafel met onderblad is handig. Hier kunt u mooi een stapel boeken op kwijt of een mandje met uw favoriete dekentje.

3: Kamerhoge kledingkasten
Bij de meeste kledingkasten blijft er nog een hoop ruimte over tussen de kast en het plafond. Ruimte waar u niet zo heel veel mee kunt. Benut deze ruimte door te kiezen voor kasten op kamerhoogte. Natuurlijk kunt u dan niet zo makkelijk bij de bovenste planken. Leg hier dus items die u niet zo vaak nodig heeft.

4: Bakjes en mandjes in uw kast
Om uw kasten netjes geordend te houden, zijn dozen, mandjes en bakjes ideaal. Geen scheve stapels en losse spulletjes, maar een nette aanblik als de kastdeur opengaat. Er zijn veel leuke mandjes en mooie dozen hiervoor te vinden. Bij ladekasten kunt u natuurlijk ook gebruik maken van ladeverdelers.

5: Zet uw kleding rechtop
Ligt uw kleding in ladekasten? Zet deze dan rechtop. Dat klinkt misschien vreemd, maar het zorgt ervoor dat uw kledingkast overzichtelijk blijft en dat u bovendien overal gemakkelijk bij kunt. Geen scheve of omgevallen stapels meer omdat u per se het onderste shirtje wilde pakken.

Vouw uw kleding netjes op en zet het rechtop tegen elkaar aan. Heeft u legplanken maar wilt u toch van deze methode gebruikmaken? Combineer deze tip dan met tip 4.

6: Opbergbankje in de hal
Een bankje in de hal zorgt voor een warm welkom en kan ook nog eens heel praktisch zijn. Kies voor een bank waarbij u met een klep toegang krijgt tot een grote opbergruimte. Ideaal om bijvoorbeeld de schoenen die niet dagelijks gedragen worden in te bewaren.

7: Wandplanken
Soms is er geen ruimte voor een kast, terwijl u wel wat extra opbergruimte kunt gebruiken. Wandplanken zijn dan de oplossing. Vaak is er nog wel een plekje te vinden boven uw kapstok, aanrecht, bank of bed.

8: Haal alles uit uw keukenkastjes
Om alles uit uw keukenkastjes te halen, is het belangrijk om gebruik te maken van de binnenkant van de deurtjes. Bevestig hier lectuurbakken aan voor het opbergen van bijvoorbeeld rollen folie. Ook de binnenkant van de voorraadkastdeur kunt u gebruiken door hier een schoenenopberger aan op te hangen. Perfect voor schoonmaakproducten en kleine spulletjes. Om extra servies kwijt te kunnen, is het ook handig om gebruik te maken van bordenrekken.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments