3 fabeltjes over zonnepanelen

Zonnepanelen op een woning

De afgelopen jaren is de verkoop van zonnepanelenhard gestegen. Dit is ook niet voor niets; met zonnepanelen kan je op een groene manier je eigen stroom opwekken. Nadat de panelen zijn terugverdient, kan je er zelfs winst op maken. Naast de verkoop van de zonnepanelen, zijn er ook veel fabeltjes ontstaan omtrent dit onderwerp. In dit artikel worden 3 zonnepanelen fabeltjes besproken.

1. In Nederland is te weinig zon voor zonnepanelen
Dit is één van de meest voorkomende fabels: er is te weinig zon in Nederland, waardoor zonnepanelen te weinig opleveren en daarom zinloos zijn. Dit is niet waar. In Nederland is het inderdaad niet zo zonnig als in Spanje, maar dat maakt voor de zonnepanelen niet uit. Zonnepanelen wekken namelijk ook energie op bij bewolking! Daarnaast nemen de zonnepanelen ook energie op als het koud is, maar de zon toch schijnt. Het Nederlandse klimaat is dus hartstikke geschikt voor zonnepanelen.

2. Zonnepanelen zijn te duur
Vaak schrikken mensen van de prijs van zonnepanelen, het is inderdaad ook een forse investering. Maar de investering is het zeker waard. Met zonnepanelen wek je namelijk je eigen energie op, waardoor je minder energie gaat afnemen van je energieleverancier. Op deze manier bespaar je jaarlijks veel geld. Het rendement van zonnepanelen is hoog, waardoor je binnen 8 jaar je zonnepanelen al hebt terugverdient. De 20 jaar daarna, maak je dus alleen nog maar winst!

3. Het kost te veel energie om zonnepanelen te produceren, waardoor ze niet duurzaam zijn
Sommige mensen denken dat het produceren en verschepen van zonnepanelen ontzettend milieuvervuilend is, waardoor de zonnepanelen niet duurzaam zijn, maar juist schade brengen aan het milieu. Vroeger was dit misschien wel zo, maar tegenwoordig valt dit reuze mee. Binnen 2 jaar heb je namelijk deze vervuiling er al uit! Hoe vervuilend de zonnepanelen zijn hangt wel af van het type zonnepaneel. Er zijn immers vele soorten zonnepanelen in verschillende grootte en van verschillende merken. Maar in het algemeen hoef je je geen zorgen te maken over de vervuiling die vrijkomt bij het produceren van zonnepanelen.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments