Dé tuinmeubel trends van 2016

Mooie tuinmeubelset

We staan aan het begin van een nieuw voorjaar. Dat betekent dat er ook weer nieuwe tuinmeubel trends te ontdekken zijn. Om ervoor te zorgen dat jij deze zomer volgens de laatste mode van je tuin geniet, doen we de trends van dit jaar voor je uit de doeken.

Langzaamaan wordt het in de tuin net zo luxueus als binnenshuis. Die trend is al enige tijd van kracht en ontwikkelt zich nog altijd verder. Hierdoor worden vooral de tuinmeubelen steeds luxer. Sommige modellen zijn dankzij hun strakke designs en nauwkeurige details haast niet te onderscheiden van binnenmeubilair. Je zou ze daarom ook eerder binnen verwachten dan buiten. Daarnaast willen we buiten tevens het gevoel ervaren dat we binnen zitten, waardoor ook de vraag naar buitenkeukens, tuinhaarden en overkappingen zal toenemen.

Meer ambacht

Haaks op bovenstaande trend, staat de ontwikkeling dat we ons ook steeds meer voelen aangetrokken tot natuurlijke en ambachtelijke tuinmeubelen. Deze ontwikkeling zien we terug in de populariteit van onder andere palletmeubels, die het gevoel van ambacht en industrie oproepen. Ook de vraag naar vuurkorven en vuurschalen zal toenemen. Vuur roept namelijk associaties op met natuur en traditie, wat ook past bij deze trend.

Ook teakhout zal een comeback maken dit jaar. Dit natuurlijke materiaal zal in tuinmeubelen veel gecombineerd worden met andere materialen als RVS. Daarnaast zal ook de breilook veel opduiken. Veel meubelen zullen dit jaar beschikken over een breipatroon van kunststof of buitenstoffen, waarmee tevens wordt voortgeborduurd op de vraag naar ambacht en vakmanschap.

Lounge-/diningsets

Een trend die vorig jaar al speelde, zal zich ook dit jaar weer laten gelden: de lounge-/diningsets. Deze halfhoge tuinsets zijn bedoeld om zowel op te loungen als aan te eten. Diepe loungesets zijn niet geschikt om aan te eten. Deze zijn dan ook wat hoger geworden en voorzien van een ruime, hoge tafel.

Dit is slechts een greep uit alle tuinmeubeltrends die dit jaar het tuinbeeld gaan bepalen. Heb je meer inspiratie nodig voor nieuwe tuinmeubelen?

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments