Bloembakken geven je tuin kleur en style

2 witte bloembakken

Als je geen bloemen of planten in je tuin hebt, in hoeverre kun je het dan nog een tuin noemen? Bloemen en planten zorgen nu eenmaal voor een prachtige groene uitstraling. Om ze een extra mooi plekje te geven kun je bloembakken of bloempotten aanschaffen. Door de brede variatie aan kleuren en vormen zit er altijd wel eentje bij die goed in jouw tuin past. Wat zeker is, is dat het een echte blikvanger in je tuin is. De planten waar je zo trots op bent vallen nog beter op. Hier lees je wat voor soort bloempotten er op de markt zijn.

Wat voor bloempot kies jij?

Bloempotten komen in verschillende soorten en maten. Binnenshuis heb je vaak slechts kleine bloempotten of vazen; als je boven een bepaalde grootte komt past het gewoon niet meer in de kamer. Buiten kun je het daarentegen een stuk groter en opvallender maken. Qua materiaal heb je de keuze uit bijvoorbeeld kunststof, roestvrijstaal en cortenstaal. Bloembakken van kunststof passen uitstekend in een vrolijke moderne tuin. Aan welke kleur je ook zit te denken, het is verkrijgbaar. Bloempotten van rvs geven weer een strakkere uitstraling en zijn wat meer bestendig tegen schade en het weer. Bloembakken van cortenstaal geven de tuin een warme uitstraling en hebben weinig onderhoud nodig. Het is maar net aan wat voor soort tuin je zit te denken.

Extra sfeer met verlichting

Wil je dat de tuin ook ’s avonds een mooie uitstraling heeft? Je kunt natuurlijk kiezen voor lantaarns of lampen aan de gevel, maar wat je tegenwoordig ook steeds vaker ziet zijn verlichte bloempotten. Verlichte bloempotten hebben als voordeel dat ze een dubbele functie hebben. Natuurlijk bieden ze een mooi plekje voor je bloemen of planten, maar ’s avonds geven ze de tuin een sprookjesachtige aanblik. Daarnaast zijn je planten nog beter te zien. Hebben je bloempotten een mooie kleur, dan is het natuurlijk al helemaal een feest.

Passend in elke tuin

Wat voor tuin je ook hebt, stijlvolle bloembakken zijn altijd een welkome toevoeging. Vind je het heerlijk om van zwoele zomeravonden te genieten, dan zijn bloempotten met verlichting ideaal. Bloempotten komen overigens in allerlei vormen en maten. Heb je je tuin ingericht in een mediterrane stijl, dan kun je kruiken of bokaalvormige potten gebruiken. Hou je het liever modern en sjiek? Dan kun je voor bijvoorbeeld kolossale roestvrijstalen potten gaan. Wat je stijl ook is, bloempotten passen er bij.

Deel dit artikel op Social Media:

Comments

comments